День народження
Пошук
Хмаринка тегів
Рахуємо калорії
увага!
ГОСТІ
П`ятниця, 17.05.2024, 10:14
Вітаю Вас Гість
ФОРМА ВХОДУ

Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Час
Відео дня
таймер
Хто зараз онлайн

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Киця
Головна » 2011 » Липень » 27 » Як використати біологічний цикл жінки для схуднення
21:31
Як використати біологічний цикл жінки для схуднення

Розрізняють три фази біологічного циклу жінки

 

1-а фаза - висока (комфортна)

 

Вона починається приблизно на 2-й день місячних і триває близько двох тижнів. У цей період вміст естрогену (жіночих статевих гормонів) в жіночому організмі поступово підвищується, завдяки чому ми відчуваємо себе відмінно. Ми бадьорі енергійні, і поблажливі до спроб навколишніх випробувати наше терпіння.

Фізіологи говорять, що це дуже вдалий час, щоб сісти на дієту або почати активно займатися спортом. По-перше, у цій фазі нас не долають неконтрольовані напади голоду - можна безболісно скоротити свій раціон викинувши з нього смажену, солону і підсолоджену їжу. Чим більше свіжих овочів і фруктів, тим краще. 

По-друге, обмінні процеси протікають більш інтенсивно, отже і ефект буде більш помітним.

 

2-я фаза - нейтральна (ні те ні се)

 

Починаючи з 15-го дня циклу рівень естрогену в нашому організмі починає знижуватися, зате активно підвищується рівень прогестерону (стероїдний гормон cкелтого тіла, плаценти і кори надниркових залоз). Помітно товщають стінки матки. Ми відчуваємо це, наприклад, по тому, що їсти нам тепер хочеться все частіше більше.

Не чиніть опір природі! Але й не особливо потурайте своєму шлунку. Що стосується фізичних навантажень, то тут теж особливо старатися не варто. Силові тренажери, всі ці штанги і гантелі Вам зараз не під силу, а ось аеробіка, шейпінг, біг, велосипед, плавання, піші прогулянки на дальні відстані - дуже добре.

 

3-а фаза - глибока (обжерливість для задоволення)

 

Це випробування для жіночого організму починається за тиждень до початку місячних. Набряклі груди - це ще куди не йшло, а от роздутий живіт - причина душевних і фізичних страждань. Непристойно часто хочеться їсти. А ще - плакати. Утріть сльози. Це тимчасове явище і скоро пройде!

Але ось 'сідати' на дієту в такому стані не слід. Навпаки, зараз потрібно побалувати себе. Запитайте душеньку - що їй до вподоби? І якщо їй завгодно, скажімо, шматочок торта, то, знайшовши для цього  низькокалорійний і мінімально холестериновий тортик, з'їжте шматочок. Але в цілому, звичайно ж, дотримуйтеся збалансованого раціону.

 

Чудовою альтернативою цьому тортику може бути куплена в дієтичному відділі магазина дієтична цукерочка, виготовлена на основі сої і без цукру.

Протягом цієї фази Ваша вага злегка збільшиться внаслідок зниження рідинного обміну.

 

Як же полегшити страждання? Насамперед в глибокій (обжерливій) фазі допоможе наступне: високовуглеводна дієта.

- Зменшення споживання їжі, багатої білками, і заповнення раціону продуктами, що містять вуглеводи, особливо якщо Ви дуже страждаєте від коливань настрою і обжерливості. Вся хитрість при цьому буде полягати лише в тому, щоб подібного роду зміни раціону не порушили звичну дієту.

- Часті прийоми їжі в малих кількостях. Це дозволить припинити зниження вмісту цукру в крові, коливання настрою і зменшить відчуття голоду.

- Зменшення кількості солі в їжі. Дослідження показали, що зниження споживання солі за тиждень до початку чергового критичного періоду сприяє збільшенню рідинного обміну.

- Регулярні фізичні навантаження можуть реально полегшити труднощі, пов'язані з передменструальним синдромом.

Зловживання солодощами можна уникнути, якщо перед обідом дозволити собі легку крохмалевмісну закуску. Це стверджують і багато дієтологів, пропонуючи як засіб проти переїдання, наприклад, картоплю 'в мундирі'

Категорія: що знати щоб розумно харчуватись | Переглядів: 762 | Додав: Challenger | Теги: поради, гормони, прогестерон, переїдання, біологічний цикл, дієта, схуднення, менструальний цикл, пмс, естроген | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright Аерофіт © 2024

Безкоштовний хостинг uCoz